Rozenhof Trouwringen Rozenhof Trouwringen Schoolweg 60, 7924 PN Veeningen 0528 39 1222 info@rozenhoftrouwringen.nl https://www.rozenhoftrouwringen.nl/img/rozenhof_og.png Contant, PIN, VVV Cadeaubon, Maestro, Visa, American Express, Diners Club International $$$$ Monday through Sunday from 10:00 tot 22:00, by appointment

0528 39 1222       06 5464 0941

Benieuwd naar onze acties? Bekijk acties

Ma t/m Zo : 10.00 - 22.00 (Alleen op afspraak)

Wat voor ringen zoekt u?

Slijpvorm

Diamant - slijpvorm

 Een ruwe diamant is dof en onregelmatig van vorm. De diamantslijper maakt er de schitterende diamant van.  Hij bepaalt eerst de slijpvorm, welke afhankelijk is van het gewicht, de vorm en de zuiverheid van de diamant.  Vervolgens wordt de diamant gezaagd en/of gesneden. Hierna worden de kleine vlakjes, wat men facetten noemt, in de diamant  geslepen, waardoor hij zijn uiteindelijke, schitterende, vorm krijgt.  Als laatste wordt de diamant in zuur uitgekookt om hem helemaal schoon te maken.

Er zijn verschillende slijpvormen.

Diamnat slijpvormen

Briljantslijpsel

Een diamant met ronde vorm, welke het meest populair is. Dit slijpsel heeft een ongekende schittering door de weerspiegeling van het licht. Een briljant is de duurste diamant, omdat deze bij het slipsel het meeste slijpverlies kent.

Prinsesslijpsel

Na de briljant is dit het meest bekende slijpsel. Dit vierkante slijpsel heeft meer facetten dan een carréslijpsel en een baquetteslijpsel namlijk 76, waardoor er eenmaximale schittering ontstaat.

Ovaalslijpsel

Laat een steen van hetzelfde karaat groter lijken en door de uitgerekte vorm wordt de schittering van de diamant versterkt. Eén van de beroemdste ovaalgeslepen diamanten is de Koh-I-Noor, een onderdeel van de britse kroonjuwelen.

Baquetteslijpsel

Een diamantvorm die een langwerpige vorm heeft )vandaar de franse benaming baquette”,`stokbroodje' met een vierhoekig facetgeslepen oppervlak.

Peerslijpsel

In het Frans heet dit Pendeloque. Diamanten in deze peervorm geslepen zijn mooi door hun asymmetrie. 

Carréslijpsel

Diamantsieraden met het vierkante slijpsel gaan door hun strakke vormen in de richting van architectonische vormgeving.          

Hartslijpsel

Deze diamantvorm is in principe een peervorm waarvan de top gekloofd is. Door de hartvorm die onstaat, is dit een zeer romantisch slijpsel.

Markiesslijpsel of Navette    

De hoeken aan de uiteinden van dit slijpsel zorgen voor een optimale lichtreflectie. Dit slijpsel dankt zijn naam aan madame de Pompadour, de geliefde van Lodewijk XV.

       Diamant slijpvorm

Trouwringenspecialist
De beste van Nederland
Winnaar Toptrouwbedrijven 2020
Love Awards publiekprijs 2018
Instagram