Rozenhof Trouwringen Rozenhof Trouwringen Schoolweg 60, 7924 PN Veeningen 0528 39 1222 info@rozenhoftrouwringen.nl https://www.rozenhoftrouwringen.nl/img/rozenhof_og.png Contant, PIN, VVV Cadeaubon, Maestro, Visa, American Express, Diners Club International $$$$ Monday through Sunday from 10:00 tot 22:00, by appointment

0528 39 1222       06 5464 0941

Benieuwd naar onze acties? Bekijk acties

Ma t/m Zo : 10.00 - 22.00 (Alleen op afspraak)

Wat voor ringen zoekt u?

Trouwringen voor mannen

18 januari 2023 Geplaatst door Rozenhof Trouwringen

Trouwringen voor mannen

Trouwringen voor mannen

Gefeliciteerd met uw aanstaande huwelijk! Nu de trouwdag is gepland, de locatie is geregeld en uw droom werkelijkheid wordt, heeft u op z'n minst nog één belangrijke taak te vervullen: trouwringen uitzoeken.  Bij het uitzoeken van trouwringen ligt de focus vaak eerst op de dames ring. Bij Rozenhof Trouwringen kijken we vanaf het begin naar trouwringen voor u beide. Wij streven er naar om de trouwring van u en uw aanstaande te matchen. In deze blog vertellen wij meer over herenringen. 

Word de trouwring uw eerste sieraad?

Veel mannen moeten even wennen bij het idee van het dragen van een ring. Misschien wordt de trouwring wel uw eerste sieraad. Om deze reden is het fijn om door een specialist te worden geadviseerd. Een trouwring voor een man gaat niet alleen om de uitstraling, maar ook om de juiste maat vinden en een goed draagcomfort. Trouwringenspecialist Rozenhof Trouwringen heeft meer dan 40 jaar ervaring en al veel mannen geholpen bij de zoektocht naar mannen trouwringen. 

Brede trouwringen met matte afwerking

De handen van een man zijn vaak een stuk groter dan de handen van een vrouw. Bij deze stoere handen en dikkere vingers past ook een bredere trouwring. Aan welke breedte hoort u dan te denken? Wij noemen mannen trouwringen met een breedte vanaf 6 mm en hoger een brede trouwring. Daarnaast maken veel heren de ring nog stoerder door de trouwring mat af te laten werken. Doordat bij het matteren de glans verdwijnt, wordt de mannen ring minder opvallend. 

Welk materiaal? Gaat u voor goud of voor een donker materiaal?

De keuze is reuze op het gebied van materialen voor heren trouwringen. Veel trouwringen, ook voor mannen, worden vervaardigd van goud. Onder goud verstaan we niet alleen geelgoud, maar ook roodgoud en witgoud. Geelgoud is de klassieke kleur voor een herentrouwring en wordt nog altijd heel vaak gekozen. Het zal u niet verbazen, maar in de moderne wereld waarin we nu leven, zijn er heel veel stoere materialen op de markt gekomen. 

Denk daarbij aan herentrouwringen met carbon. Carbon is een zwart materiaal, licht van gewicht, en geeft een heel gaaf contrast wanneer het gecombineerd wordt met goud. 

Materiaal gekozen? Ga voor een stoere afwerking!

Wanneer u een materiaal heeft gekozen voor uw mooie herenring, mag u vervolgens een keuze maken tussen de vele afwerkingen. Een heren trouwring kan afgewerkt worden op verschillende manieren:

  • Gepolijst (Glanzend)
  • Gematteerd (Favoriet onder mannen!)
  • Ijsmat 
  • Zandmat
  • Gehamerd (Favoriet onder mannen!)
  • Organisch

Het verschil tussen gepolijst en gematteerd spreekt redelijk voor zich en is over het algemeen wel bekend onder de bruidsparen. Maar wist u dat er ook verschillende opties zijn wanneer u kiest voor een matte trouwring? Zo kunt u gaan voor een ijsmatte afwerking. Hierbij kunt u denken aan een matte afwerking met hele lichtje 'krasjes' alsof er een schaats over het ijs is geweest. Ook kennen we de tegenhanger van dit winterse voorbeeld, namelijk een zandmatte afwerking. Daarmee wordt bedoeld dat er een matte trouwring is met hele kleine korreltjes, geïnspireerd door het zand op de stranden. 

Een andere favoriet onder heren is een gehamerde trouwring. De goudsmid maakt een patroon door zorgvuldig met de hand te hameren op de trouwring, zodat er 'deukjes' in de ring komen. Heel gaaf en erg stoer!

Heren trouwring voor homohuwelijk

Rozenhof Trouwringen kan iedereen adviseren bij het zoeken naar de juiste trouwringen set. Waarom? Omdat wij trouwringenspecialist zijn! Dit betekent dat niet alleen een vaste collectie bieden. Bij ons hoeft u geen standaard man-vrouw set te kopen. Wij kunnen ringen van verschillende sets samenstellen en deze trouwringen naar uw wens aanpassen. Bent u samen met uw vriend op zoek naar een trouwringen set? Dan kunt u dus kiezen voor geheel dezelfde ring of u kunt ieder uw favoriet uitzoeken en wij zorgen voor de match!

Foto op home pagina @byroozphotography

Author

Rozenhof Trouwringen

De meest romantische plek waar trouw- en verlovingsringen met liefde en passie worden gemaakt 💍

Trouwringenspecialist
De beste van Nederland
Winnaar Toptrouwbedrijven 2020
Love Awards publiekprijs 2018
Instagram