Rozenhof Trouwringen Rozenhof Trouwringen Schoolweg 60, 7924 PN Veeningen 0528 39 1222 info@rozenhoftrouwringen.nl https://www.rozenhoftrouwringen.nl/img/rozenhof_og.png Contant, PIN, VVV Cadeaubon, Maestro, Visa, American Express, Diners Club International $$$$ Monday through Sunday from 10:00 tot 22:00, by appointment

0528 39 1222       06 5464 0941

Benieuwd naar onze acties? Bekijk acties

Ma t/m Zo : 10.00 - 22.00 (Alleen op afspraak)

Wat voor ringen zoekt u?

Diamant in de verlovingsring

Diamant in de verlovingsring/aanzoekring

De diamant is de keizer onder de edelstenen. Het is de meest glanzende en hardste edelsteen. De diamant intrigeert en staat synoniem voor schoonheid, liefde en eeuwigheid. Het lichtbrekende vermogen en haar unieke schittering maken de diamant begerenswaardig.

Een diamant in de ring voor uw geliefde verlovingsringen bij Rozenhof Trouwringen

Met een diamant in de ring waarmee u uw droomvrouw ten huwelijk vraagt toont u ware en eeuwige liefde. U laat zien dat zij voor altijd de ware is voor u. De diamant straalt en sprankelt en is hét symbool van een onverwoestbaar en onvoorwaardelijk samenzijn.

De trefzekere hand van onze edelsteenzetter plaatst de diamant met een pincet en loep of microscoop in de ring. Hij fixeert de diamant met engelengeduld en uiterste precisie in de ring. Hij doet dit met kleine stalen mesjes (stekers) zodat de diamant zonder kleefstof toch perfect in de ring vastzit.

De kracht van diamanten

Diamant is het hardste mineraal ter wereld. Haar naam stamt af van het Griekse woord 'Adamas', wat 'onbedwingbare' of 'ontembare' betekent. De kwaliteit van de diamant wordt bepaald door haar slijpvorm (Cut), haar kleur (Colour), haar zuiverheid (Clarity) en haar karaatgewicht (Caratweight). We noemen dit de 4 C's.

Een ruwe diamant kan op verschillende manieren verfijnd worden via diverse slijpmethoden. Een perfect geslepen diamant bereikt een optimale schittering en flonkering. U kunt bij ons kiezen uit de volgende slijpmethoden:

  • Briljantslijpsel: bij deze slijpvorm bereikt de diamant de meest ideale vorm voor totale reflectie en daardoor ook de grootste schittering.
  • Carréslijpsel: dit vierkante slijpsel laat de diamant groeien richting architectonische vormgeving door de strakke vorm.
  • Peerslijpsel of Pendeloque: diamanten die in deze vorm zijn geslepen zijn mooi door hun asymmetrie. De twee beroemdste diamanten die volgens het peerslijpsel zijn geslepen zijn de 'Indore-druppels'. Een Amerikaanse miljonaire kreeg ze in 1926 cadeau van een Indiase maharadja en liet er oorbellen van maken.
  • Markiesslijpsel of Navette: de hoeken aan de uiteinden van het markiesslijpsel zorgen dat de diamant het licht optimaal reflecteert. Dit slijpsel dankt zijn naam aan madame de Pompadour, de geliefde van Lodewijk XV.
  • Ovaalslijpsel: de uitgerekte vorm laat een steen van hetzelfde karaat groter lijken en versterkt de schittering van de diamant. Een van de beroemdste ovaalgeslepen diamanten is de Koh-I-Noor, een onderdeel van de Britse kroonjuwelen.
  • Smaragdslijpsel: dit rechthoekige slijpsel laat de transparantie van een diamant het beste tot zijn recht komen. De vier hoeken en de symmetrie van het smaragdslijpsel staan voor orde en discipline. 

De kleurloze diamant is de mooiste diamant. Dat komt omdat alleen een puur witte, dus volkomen kleurloze diamant een perfecte prismawerking heeft. Een perfect witte diamant laat het licht vlekkeloos door en transformeert het tot het volledige kleurenpalet van de regenboog.

De diamant schittert meer dan welke andere edelsteen. De schittering van een diamant wordt sterker naarmate de diamant zuiverder is. We noemen een diamant loepzuiver als hij volkomen doorzichtig en zonder insluitsels is.

We meten het gewicht van een diamant in karaat. Eén karaat staat gelijk aan 200 milligram. Dat betekent dat in één gram 5 karaten gaan. Het gewicht van een diamant staat niet gelijk aan haar waarde. De waarde van een diamant wordt bepaald door het totaal van de 4 C's.

 

Benieuwd welke mogelijkheden wij te bieden hebben voor verlovingsringen met een diamant?

Kijk snel bij onze collectie verlovingsringen.

Trouwens, Rozenhof Trouwringen heeft alle verlovingsringen in onze online collectie op voorraad! U kunt de verlovingsring online bestellen (maat ringen sturen wij u toe). Bel voor meer informatie tel.0528-391222, Juwelier Theo Verbree is 7 dagen geopend (op afspraak) van 10.00-22.00 uur.

 

Trouwringenspecialist
De beste van Nederland
Winnaar Toptrouwbedrijven 2020
Love Awards publiekprijs 2018
Instagram