Rozenhof Trouwringen Rozenhof Trouwringen Schoolweg 60, 7924 PN Veeningen 0528 39 1222 info@rozenhoftrouwringen.nl https://www.rozenhoftrouwringen.nl/img/rozenhof_og.png Contant, PIN, VVV Cadeaubon, Maestro, Visa, American Express, Diners Club International $$$$ Monday through Sunday from 10:00 tot 22:00, by appointment

0528 39 1222       06 5464 0941

Benieuwd naar onze acties? Bekijk acties

Ma t/m Zo : 10.00 - 22.00 (Alleen op afspraak)

Wat voor ringen zoekt u?

Krantenartikelen

Krantenartikelen

Rozenhof Trouwringen genomineerd

Veeningen - Rozenhof Trouwringen maakt kans op een prestigieuze prijs. Theo Verbree en zijn partner Edita zijn één van de drie genomineerden voor de Dutch Wedding Awards in de categorie trouwringenspecialist.
 Dit is een vakprijs binnen de trouwbranch en een initiatief van de Nederlandse TrouwBranche Organisatie (NTBO). Alle deelnemers worden beoordeeld door een onafhankelijke vakjury. Op vrijdag 20 november werden zij blij verrast door een team van de NTBO. Zij kwamen geheel onverwachts aanbellen om hen het blijde nieuws te vertellen. Vol trots namen Theo en Edita de nominatie in handen, toegejuicht door een confetti-regen. Verbree: ‘De nominatie voor ons bedrijf betekent heel veel, wij zien het als een waardering van onze inzet en liefde voor het vak.''

Hoogeveensche Courant, zaterdag 5 december 2015

Nominatie voor Rozenhof trouwringen

Veeningen - Rozenhof Trouwringen uit Veeningen maakt kans op een prestigieuze prijs. Theo Verbree en zijn partner Edita zijn een van de drie genomineerden voor de Dutch Wedding Awards in de categorie trouwringenspecialist.
Dit is dé vakprijs binnen de trouwbranche en een initiatief van de Nederlandse TrouwBranche Organisatie (NTBO). Alle deelnemers worden beoordeeld door een onafhankelijke vakjury.
Theo en Edita werden onlangs blij verrast door een team van de NTBO. Zij kwamen geheel onverwachts aanbellen om hen het blijde nieuws te vertellen. Vol trots namen Theo en Edita de nominatie in ontvangst, waarbij een confetti-regen op het stel neerdaalde. De uitreiking is op 8 december in Studio 21.
Kenmerkend voor Rozenhof Trouwringen is de rust en het vakmanschap die Theo Verbree uitstraalt. ‘De nominatie voor ons bedrijf betekent heel veel, wij zien het als een waardering van onze inzet en liefde voor het vak’, aldus Theo.
Veel inwoners uit de regio hebben geen idee dat Nederlands grootste trouwringenspecialist zo vlakbij zit, maar in het hele land weten ze Rozenhof Trouwringen wel te vinden. De ontvangstkamer is stijlvol ingericht en biedt uitzicht op de tuin en de weidsheid van het platteland. Een warme ruimte waar trouwringen de boventoon voeren. ‘Ik zit al veertig jaar in het vak en heb altijd winkels gehad in Den Haag en Alphen aan den Rijn. Acht jaar geleden ben ik met alleen rouwringen begonnen’, vertelt Theo Verbree, de eigenaar van Rozenhof Trouwringen.
‘Ik ben goudsmid en juwelier van beroep; dat is een ontzettend mooi vak en ik ben nog steeds enthousiast om alles voor de klant te maken.’ Met 2.500 verschillende trouwringen van 25 fabrikanten uit heel Europa en van zichzelf, staat Verbree met zijn zaak bovenaan de trouwringladder. ‘Ik selecteer ze zelf en wil een zo breed mogelijk assortiment bieden. Dat is volgens mij goed gelukt.’ ‘We zitten ook veel online’, vult Edita aan, die heel wat uurtjes bezig is met de website. ‘De mensen die de site bezoeken, komen doorgaans met een navigatiesysteem in Veeningen terecht. ‘Het gebeurt een enkele keer dat een ring rechtstreeks via internet wordt gekocht.
Het is belangrijk dat je een ring in de handen hebt en dat hij past’, weet Verbree. Het geheim van een goede trouwring is volgens Verbree moeilijk aan te geven. ‘Dat is voor iedereen verschillend. Ze moeten er wel van overtuigd zijn dat het een ring is die het beste bij ze past.’

Meppeler Courant 03-12-2015

Rozenhof Trouwringen

Veeningen – Ze hebben de grootste collectie trouwringen van heel Nederland en als er een stel tóch een andere wil, dan kan dat geregeld worden. Theo Verbree zit samen met zijn partner Edita ergens midden op het platteland achter Veeningen in De Rozenhof. Samen met onder andere bruidshuis Mariages in Hoogeveen doen ze mee aan trouwevent ‘Vier de Liefde’. Dat gaat om het weggeven van een bruiloft aan en klant van de Voedselbank in Drenthe, die het financieel lastig heeft. Op 12-12-’12 moet het gebeuren.

Veel inwoners uit de regio hebben geen idee dat Nederlands grootste trouwringenspecialist zo vlakbij zit, maar in het hele land weten ze Rozenhof Trouwringen wel te vinden. De ontvangstkamer is stijlvol ingericht en biedt uitzicht op de tuin en de weidsheid van het platteland. Een warme ruimte waar trouwringen de boventoon voeren. ‘Ik zit al veertig jaar in het vak en heb altijd winkels gehad in Den Haag en Alphen aan de Rijn. Vijf jaar geleden ben ik met alleen rouwringen begonnen’, vertelt Theo Verbree, de eigenaar van Rozenhof Trouwringen. ‘Ik ben goudsmid en juwelier van beroep; dat is een ontzettend mooi vak en ik ben nog steeds enthousiast om alles voor de klant te maken.’

In 2007 werd de zaak opgezet, maar de boerderij aan de Schoolweg is al sinds 1992 in zijn bezit. ‘Ik zocht een vakantiehuis en heb een oud-boerderijtje gekocht. Dat was hier in Veeningen’, lacht Verbree. Het oude boerderijtje werd een modern pand met een fraaie tuin er omheen en Verbree besloot zich te specialiseren en vanuit Veeningen te gaan werken. ‘Trouwringen zijn het mooiste, je ontmoet alleen maar mensen die vrolijk en gelukkig zijn’, geeft hij als argument aan.

Met 2.500 verschillende trouwringen van 25 fabrikanten uit heel Europa en van zichzelf, staat Verbree met zijn zaak bovenaan de trouwringladder. ‘Ik selecteer ze zelf en wil een zo breed mogelijk assortiment bieden. Dat is volgens mij goed gelukt.’ ‘We zitten ook veel online’, vult Edita aan, die heel wat uurtjes bezig is met de website. ‘De mensen die de site bezoeken, komen doorgaans met een navigatiesysteem in Veeningen terecht. ‘Het gebeurt een enkele keer dat een ring rechtstreeks via internet wordt gekocht. Het is belangrijk dat je een ring in de handen hebt en dat hij past’, weet Verbree. Het geheim van een goede trouwring is volgens Verbree moeilijk aan te geven. ‘Dat is voor iedereen verschillend. Ze moeten er wel van overtuigd zijn dat het een ring is die het beste bij ze past.’ Vroeger waren de ringen vooral gemaakt van geelgoud, nu bestaat 60% uit witgoud. ‘Maar de bicolor ringen doen het ook goed’, verwijst Edita naar tweekleurige ringen. ‘En onder de dames zijn diamanten heel populair.’ Theo Verbree geeft als verschil met jaren geleden de breedte van de ring: ‘die was drie millimeter, maar ligt nu tussen de vier en zeven millimeter.’

Zelf ontwerpt hij ook ringen, waarbij er stapje voor stapje een mooi ontwerp uit komt rollen. Daarbij wordt uitgegaan van een basisring, die in de fabriek is gemaakt. ‘Daar walsen ze het goud met tonnen gewicht, zodat het goud zo hard mogelijk is. Dan krijg je een strakke naadloze ring.’ De rol van internet wordt ook voor Rozenhof steeds belangrijker. Theo Verbree durft het heel hard te stellen: ‘Ons bedrijf zou totaal onmogelijk zijn zonder internet en een navigatiesysteem.’ De economische crisis heeft nog niet zoveel gevolgen voor Rozenhof. ‘Die ene dag willen de geliefden toch op de mooist mogelijke manier in vervulling laten gaan. Met zo’n trouwring doe je toch snel vijftig tot zestig jaar.’

De ring die Carla en Jan uit Nieuw-Buinen voor 12-12-’12 heeft gekozen, is er een met zeven diamanten er in. Dat belooft een onvergetelijke dag te worden in Kasteel Coevorden.

Meppeler Courant 12-12-2012

Vier de liefde

Woensdag 12 december 12:12 Hoogeveen nu
 
HOOGEVEEN - Onder de noemer Vier de Liefde wordt vandaag, op 12-12-12, een speciaal trouwevenement gehouden. Twaalf bruidsparen trouwen op twaalf kastelen in twaalf provincies om 12.12 uur. De bruidsparen hebben met elkaar gemeen dat zij allen klant zijn bij de Voedselbank. In de provincie Drenthe geven Carla en Jan uit Nieuw Buinen elkaar het jawoord. Dit maatschappelijke project kan niet gerealiseerd worden zonder de inzet van ruim honderd sponsoren door het hele land. Mariages Bruidsmode uit Hoogeveen en Rozenhof Trouwringen uit Veeningen zijn betrokken bij dit bijzondere trouwevent. Deze bedrijven voelden zich direct geroepen om er gezamenlijk voor te zorgen dat deze bruidsparen de mooiste dag van hun leven beleven
 

Het trouwevent: Vier de Liefde 12-12-12

HOOGEVEEN – Binnenkort is het trouwevent van het jaar: ‘Vier de Liefde 12-12-12′. Er zullen op deze laatst mogelijke ‘triple double digit’ huwelijksdatum 12 bruidsparen op 12 kastelen in 12 provincies om 12.12 uur trouwen.

Het event wordt georganiseerd door Ontdekeenkasteel.nl; en Bruid & Bruidegom Magazine. Binnen de provincie Drenthe is Mariages Bruidsmode uit Hoogeveen als bruidsmodewinkel en Rozenhof Trouwringen uit Veeningen gemeente De Wolden als trouwringen specialist betrokken bij dit bijzondere trouwevent. Hun achtergrond hebben alle bruidsparen met elkaar gemeen. Zij zijn allen klant bij de Voedselbank. Voor alle twaalf provincies is een trouwlustig koppel geselecteerd dat elkaar straks het jawoord zal geven.

In de provincie Drenthe zijn Carla en Jan uit Nieuw Buinen het gelukkige stel dat als bruidspaar naar voren is gekomen. De bruidsparen hebben allemaal een bijzondere achtergrond en dat maakt 12-12-2012 een nog meer betekenisvolle dag. De gunfactor is bij alle bruidsparen groot. Dit mooie maatschappelijke project kan niet gerealiseerd worden zonder de inzet van ruim honderd sponsoren door het hele land. “Als gespecialiseerde bedrijven in bruidsmode en trouwringen voelden we ons direct geroepen aan dit initiatief ondersteuning te bieden en er gezamenlijk voor te zorgen dat deze bruidsparen de mooiste dag van hun leven beleven”, aldus Mariages Bruidsmode.

Artikel geplaatst door Jolinda Doek op 6-12-12 14:29.
 

Trouwringen symbool van liefde

Juwelier Theo Verbree: ,,het belangrijkste is dat een trouwring past bij de klant''

VEENINGEN – Trouwringen zijn een dagelijkse herinnering aan een speciale dag en tegelijkertijd het symbool van de liefde voor elkaar. Dat de meeste bruidsparen kiezen voor een trouwring is dan ook niet zo vreemd. De mogelijkheden om te komen tot een heel persoonlijk sierraad zijn legio. Een juwelier die daar graag bij helpt is Theo Verbree van Rozenhof trouwringen uit Veeningen.
Het aanbod van Rozenhof trouwringen is enorm: gekozen kan worden uit maar liefst meer dan duizend modellen. Van klassiek tot modern, van witgoud tot geelgoud of zelfs bicolor. Indien gewenst ontwerpt Verbree zelf trouwringen speciaal voor het bruidspaar. ,,Het belangrijkste is dat het een trouwring is die volledig past bij de klant. Dat is onze passie: persoonlijk, mooi en apart, maar ook functioneel. Daarom maken wij graag trouwringen geheel naar persoonlijke wensen. En dat hoeft niet duurder te zijn dan een trouwring van een gerenommeerd merk.’’
Omdat Verbree graag de tijd neemt voor de klant en dat unieke gevoel wil benadrukken, wordt alleen gewerkt op afspraak. De klant wordt uitgenodigd op landgroep Rozenhof in Veeningen, waar de collectie wordt doorgenomen. Voor wie liever in de eigen omgeving de trouwring uitzoekt, komt Theo Verbree aan huis, eventueel zelfs ’s avonds of in het weekend, en neemt daarbij uiteraard de collectie trouwringen mee. Kijk voor meer informatie op www.rozenhoftrouwringen.nl.

Mysterieus

De geschiedenis van de trouwring is mysterieus en begon aan de weelderige oevers van de Nijl bij de oude Egyptenaren. De trouwring is een eeuwige cirkel, een symbool van de eeuwigheid. Net als de tijd heeft de trouwring geen begin of eind. Hij komt steeds terug bij hetzelfde, net als het leven. De trouwring symboliseert daarmee de eeuwigdurende verbondenheid van man en vrouw. In leven en dood en in voor- en tegenspoed.
Het gat in de ring heeft een speciale betekenis. Het is het symbool van de doorgang naar alle gebeurtenissen in het leven van de drager. De oude Egyptenaren dachten dat vanuit de ringvinger van de linkerhand de ‘Vena Amoris’ (de ader van liefde) rechtstreeks naar het hart liep. Sommige mensen dragen daarom nog steeds hun trouwring aan de linker ringvinger, maar de meeste Nederlanders dragen na het huwelijk de trouwring aan de rechter ringvinger. Alleen rooms-katholieken dragen hem vaak links.
In Nederland zijn trouwringen meestal van goud, zilver, platina of een combinatie hiervan. Romeinse echtparen kozen vaak voor een ring van ijzer. Tegenwoordig worden trouwringen steeds meer aangekleed met edelstenen die een symbolische waarde vertegenwoordigen, zoals de robijn als symbool van het hart, saffier als reflectie van de hemel, diamant als baken van onverwoestbare liefde, aquamarijn voor een gelukkig huwelijksleven, maansteen voor tevredenheid en turkoois voor wilskracht.
De Nederlandse traditie van het uitwisselen van trouwringen hebben we geërfd van de Romeinen. Zij gaven elkaar bij het trouwen een trouwring als officiële belofte van trouw. Daarnaast was het een duidelijk statement dat man en vrouw aan elkaar zijn verbonden en dus niet meer vrij zijn.
De trouwring was vroeger een geschenk van de man aan zijn aanstaande vrouw. Hij zocht de ring uit en gaf hem aan zijn vrouw. Vanaf de 19de eeuw ging ook de man een trouwring dragen. Tegenwoordig zoeken de partners vaak samen een ring uit.

Hoogeveensche Courant, woensdag 19 mei 2010

 ,,De winkel sluiten bespaarde kosten"

Uit liefde voor de trouwring, deed juwelier Theo Verbree zijn juwelierszaak van de hand om zich helemaal te kunnen richten op een nieuwe verkoopformule.

“Ik ben ooit begonnen als horlogemaker en langzaam in het juweliersvak gerold. In 1977 heb ik in Woubrugge een eigen juwelierszaak geopend. Ik heb dit 25 jaar met veel plezier gedaan. We draaiden een goede omzet, hadden een leuke klantenkring, maar ik had ook wel zin in iets anders. In 2002 heb ik de zaak verkocht en zijn mijn vrouw en ik gaan wonen op landgoed ‘de Rozenhof’ in Drenthe. Naast dat we rustiger wilden gaan wonen, wilde ik ook weer meer zelf sieraden maken en me specialiseren in trouwringen. Ik heb daarom een geheel eigen verkoopformule bedacht. De verkoop verloopt niet meer via een winkel, maar ik ga naar bruidsparen toe op beurzen of hotelshows of ze komen bij ons langs op ‘de Rozenhof’. Het idee is ontstaan doordat klanten in de winkel vroegen of ze ook ’s avonds langs konden komen. Op een gegeven moment was ik zoveel buiten kantooruren bezig, dat de winkel overbodig werd. Dan ben je overdag alleen nog maar open voor een batterij en een zilveren ketting. De zaak sluiten zou kosten besparen.

In het begin was het moeilijk om met de nieuwe formule klanten te krijgen, maar nu kan ik er goed van leven. Ik ben begonnen met adverteren in de regio. Inmiddels krijg ik veertig procent van mijn klanten via mond-tot-mondreclame. Daarnaast probeer ik met de website zo hoog mogelijk in de zoekmachines te eindigen en ik sta op trouwbeurzen, puur om het eerste contact te leggen. Daar wil ik zelfs niets verkopen, omdat ik dan niet de aandacht kan geven die klanten verdienen. Ook organiseer ik presentaties in hotels door het hele land, zodat bruidsparen inzicht kunnen krijgen in het aanbod. Deze ‘hotelshows’ worden aangekondigd op onze website. Een ander wapen is ‘Rozenhof’, een mooie, romantische locatie om bruidsparen te ontvangen en een goede plek om vast in de stemming te komen.

Vooral de manier van werken vind ik prettig. Ik vind trouwringen per definitie het mooiste onderdeel van het juweliersvak. Je hebt twee mensen tegenover je zitten, die de toekomst helemaal zien zitten. Dat is waardevol. In een winkel word je tijdens de bezichtiging altijd gestoord of door andere klanten of door je medewerkers. Bij mij krijgen stellen ruim de tijd om alle opties te bekijken en hun eigen ring samen te stellen. Bovendien heb ik alle aandacht voor hen. Dat geeft voor veel klanten de doorslag.” www.rozenhoftrouwringen.nl

,,Eigen bedrijf'' magazine nr.1 2010, tekst Inge Meijer

PERSINFORMATIE

Trouwringenspecialist Theo Verbree ontvangt a.s. bruidsparen in stijl op zijn landgoed "Rozenhof" in Drenthe. Ruim vijfentwintig jaar opereerde juwelier Theo Verbree vanuit een breed opgezet juweliersbedrijf, compleet met winkel en productieatelier.De eerste twintig jaar in Alphen a/d Rijn en sindsdien in Zuidwolde. Begin dit jaar besloot hij het roer eens helemaal om te gooien. Hij beëindigde zijn juwelierswinkel in Zuidwolde en vestigde zich op het landgoed "Rozenhof" in het dichtbij gelegen Veeningen (vlak bij de A28 Meppel-Hoogeveen). Zijn nieuwe doelstelling was even duidelijk als ambitieus, namelijk de grootste trouwringenspecialist te worden van Noordoost Nederland.

Nieuwe verkoopformule

Theo Verbree werkt door middel van een geheel nieuwe manier van verkopen. Geen verkoop via een winkel, maar in rechtstreeks persoonlijk contact met a.s. bruidsparen. Hij ontvangt ze na afspraak op zijn landgoed "Rozenhof" in Veeningen, of komt naar ze toe doormiddel van hotelshows en deelname aan huwelijksbeurzen. Door deze manier van werken voorkomt hij hoge overheadkosten van winkel en personeel. Daardoor kan hij bruidsparen hoge kortingen geven op hun aanschaf! Maar dat is nog niet alles; de bij hem gekochte ringen worden gratis gegraveerd, zijn gratis verzekerd tegen verlies en diefstal en worden geleverd met een levenslange garantie. Bij Rozenhof trouwringen kan het a.s. bruidspaar een keuze maken uit een collectie van meer dan duizend trouwringen. Maar ook kan Theo Verbree trouwringen speciaal voor hen ontwerpen, geheel afgestemd op hun specifieke wensen (en budget). Voor meer informatie bezoek de website www.rozenhoftrouwringen.nl, of neem direct contact op met Theo Verbree tel. 0528-391222

 

 

 

 

 

 

 

Trouwringenspecialist
De beste van Nederland
Winnaar Toptrouwbedrijven 2020
Love Awards publiekprijs 2018
Instagram