Ambachtelijk vakmanschap
Ambachtelijk vakmanschap
Rozenhof trouwringen maakt al 40 jaar trouwringen op maat. U vindt bij ons de grootste collectie trouwringen van Nederland. Via onze collectie komt u zeker op ideeën. Wij begeleiden u daarbij zodat u de ring vindt die bij u past. Wij maken op basis van uw ideeën en wensen ook graag persoonlijke trouwringen voor u via ons eigen merk Select Design.
Hierbij creëren we vanuit een basisring een unieke trouwring speciaal voor u. We doen alles zelf, vanaf het ontwerp tot en met het zetten van de edelsteen. Uiteraard krijgt ook deze trouwring, net als al onze andere ringen, het meesterteken van juweliershuis Verbree.
Trouwringen maken is secuur werk. De dikte en breedte van de ring zijn belangrijk, net als de afvlakking en afschuining. Deze factoren bepalen het draagcomfort van uw ring. De trouwringen van Rozenhof Trouwringen hebben een bolle binnenkant zodat er minder contact is met de huid.
Trouwringen bewerken en graveren
Onze edelsmeden bewerken en graveren uw ring met de hand, een laser of machinaal. Dat doen we gratis. U kunt, bijvoorbeeld, uw naam in uw trouwring laten gaveren in uw eigen handschrift, uw naam laten uitvrezen in uw trouwring, of uw sterrenbeeld in uw ring laten graveren. Ook is het mogelijk namen van uw kinderen in de ring te graveren, of uw vingerafdruk op uw trouwring te zetten.
Een diamant in uw trouwring maakt uw ring helemaal af. De diamant toont van alle edelstenen de grootste glans en de sterkste schittering. De diamant is het hardste mineraal ter wereld. Het woord diamant stamt af van het Griekse woord ‘Adamas', wat onbedwingbare, of ontembare betekent.
Verschillende trouwring slijpmethoden
U kunt bij Rozenhof trouwringen kiezen uit verschillende slijpmethoden:
- Briljantslijpsel: hierdoor gaat uw diamant schitteren.
- Carréslijpsel: diamantsieraden met dit vierkante slijpsel gaan door hun strakke vormen in de richting van architectonische vormgeving.
- Peerslijpsel: in het Frans heet dit Pendeloque. Diamanten in deze vorm geslepen zijn mooi door hun asymmetrie. De twee beroemdste stenen in deze vorm zijn de ‘Indore-druppels'. Een Indiase maharadja schonk ze in 1926 aan een Amerikaanse miljonaire, die er oorbellen van liet maken.
- Markiesslijpsel of Navette: de hoeken aan de uiteinden van dit slijpsel zorgen voor een optimale lichtreflectie. Dit slijpsel dankt zijn naam aan madame de Pompadour, de geliefde van Lodewijk XV.
- Ovaalslijpsel: laat een steen van hetzelfde karaat groter lijken en door de uitgerekte vorm wordt de schittering van de diamant versterkt. Een van de beroemdste ovaalgeslepen diamanten is de Koh-I-Noor, een onderdeel van de Britse kroonjuwelen.
- Smaragdslijpsel: dit is een rechthoekig slijpsel waarbij de transparantie van de diamant het beste tot zijn recht komt. De vier hoeken en de symmetrie staan voor orde en discipline.
Goud en wit goud zijn prima materialen om een diamant in te verwerken, maar het perfecte materiaal is platina. Platina betekent ‘klein zilver'. Die naam heeft het gekregen van de Spanjaarden die het aantroffen bij hun veroveringen in Zuid-Amerika. De Spanjaarden dachten dat het een mengvorm van zilver was die niets waard zou zijn.
Platina is 60% zwaarder dan goud en daarmee het zwaarste edelmetaal. Platina is ook het meest zuivere edelmetaal en verbleekt niet.
De edele combinatie van een platina trouwring met een diamant erin is ware liefde tussen het edelste metaal en de keizer van de edelstenen. De eerste die diamanten in een platinaring verwerkte was Louis Cartier.
Dit betekende een eeuwigdurend huwelijk: de heldere glans van de witte platinaring doet het vuur van de diamant het best tot zijn recht komen. Platina en diamant zijn het perfecte paar. Samen zijn ze een grote liefdesgeschiedenis die wereld al vanaf eind 19e eeuw fascineert.
Met trefzekere hand
Bij Rozenhof trouwringen plaatsen we diamanten handmatig in uw trouwring. Dat doen we met een pincet, loep en de trefzekere hand van de diamantzetter.
Onze edelsteenzetter, of diamantzetter, fixeert de diamant met engelengeduld en uiterste precisie in uw ring. Hij doet dit met kleine stalen mesjes (stekers) zodat de diamant zonder kleefstof toch perfect in uw ring vastzit.