Rozenhof Trouwringen Rozenhof Trouwringen Schoolweg 60, 7924 PN Veeningen 0528 39 1222 info@rozenhoftrouwringen.nl https://www.rozenhoftrouwringen.nl/img/rozenhof_og.png Contant, PIN, VVV Cadeaubon, Maestro, Visa, American Express, Diners Club International $$$$ Monday through Sunday from 10:00 tot 22:00, by appointment

0528 39 1222       06 5464 0941

Benieuwd naar onze acties? Bekijk acties

Ma t/m Zo : 10.00 - 22.00 (Alleen op afspraak)

Wat voor ringen zoekt u?

Links of rechts? Aan welke hand draag je je trouwring?

28 februari 2023 Geplaatst door Rozenhof Trouwringen

Links of rechts? Aan welke hand draag je je trouwring?

Links of rechts? Aan welke hand draag je je trouwring?

Eindelijk, de zoektocht naar trouwringen is geslaagd! Je hebt dé trouwring uitgekozen die je met heel veel plezier gaat dragen straks. Maar aan welke hand? De keuze is aan jou! Want dit verschilt per persoon, geloofsovertuiging en situatie. 

De geschiedenis

Het kan ook bijna niet anders, natuurlijk hebben we hier in de tijd van de Romeinen ook al over na gedacht. Zij hadden een mooie verklaring om de ring aan de linkerhand te dragen! Waarom? Het bloedvat in de linker ringvinger zou namelijk direct in verband staan met het hart en daarom 'de ader der liefde' genoemd worden. Ook is de linkerhand dichter bij het hart. Achtervolg je de gedachte van vroeger? Ga dan voor de linkerhand. 

Geloofsovertuiging

Op basis van geloofsovertuiging kun je ook een keuze maken aan welke hand je de trouwring draagt. Wij zetten hieronder de meest voorkomende geloven met de daarbij behorende hand op een rijtje:

  • Katholiek: katholieken dragen de trouwring links
  • Protestants: protestanten dragen de trouwring rechts
  • Islam: binnen de islam dragen bruidsparen de trouwring vaak rechts
  • Joods: Joden dragen de trouwring eerst rechts en na de huwelijksplechtiging draagt de bruid de ring vaak links. 

Of ga je voor praktisch?

Sommige bruidsparen kiezen ook voor de hand waarbij ze de minste beschadigingen op lopen. Werk jij bijvoorbeeld veel met je handen? Kies dan voor de hand die je het minst gebruikt. Ook zien wij vaak dat rechtshandige bruidsparen ervoor kiezen om de ring aan de linkerhand te dragen, zodat de ring niet in de weg zit bij het schrijven. Handig!

Verlovingsring en trouwring samen dragen

Ben jij van plan om die prachtige verlovingsring samen te dragen met de trouwring? Gaaf! Hiervoor bestaat niet een bepaalde gewoonte om de ringen dan aan een bepaalde hand te dragen. Links of rechts: it's your choice!

 
Author

Rozenhof Trouwringen

De meest romantische plek waar trouw- en verlovingsringen met liefde en passie worden gemaakt 💍

Trouwringenspecialist
De beste van Nederland
Winnaar Toptrouwbedrijven 2020
Love Awards publiekprijs 2018
Instagram