Rozenhof Trouwringen Rozenhof Trouwringen Schoolweg 60, 7924 PN Veeningen 0528 39 1222 info@rozenhoftrouwringen.nl https://www.rozenhoftrouwringen.nl/img/rozenhof_og.png Contant, PIN, VVV Cadeaubon, Maestro, Visa, American Express, Diners Club International $$$$ Monday through Sunday from 10:00 tot 22:00, by appointment

0528 39 1222       06 5464 0941

Benieuwd naar onze acties? Bekijk acties

Ma t/m Zo : 10.00 - 22.00 (Alleen op afspraak)

Wat voor ringen zoekt u?

Deze materialen zijn geschikt voor een trouwring

18 mei 2023 Geplaatst door Rozenhof Trouwringen

Deze materialen zijn geschikt voor een trouwring

Deze materialen zijn geschikt voor een trouwring

Bent u op zoek naar trouwringen en wilt u graag weten in welke materialen trouwringen beschikbaar zijn? Super om te horen! Rozenhof Trouwringen biedt de volgende materialen aan

Het nr. 1 materiaal = GOUD!

Tuurlijk! Het nr. 1 materiaal voor een trouwring. In verschillende kleuren: witgoud, geelgoud en roodgoud. Én in verschillende goudgehaltes: 8, 9,14 en 18 karaat goud. Ook kan goud met veel materialen worden gecombineerd.

gouden trouwringen

8, 9, 14 of 18 karaat goud?

Een gouden trouwring kunt u kopen in verschillende goud gehaltes, namelijk: 8, 9,14 of 18 karaat. Des te hoger het aantal karaat is, des te meer goud er in de ring is verwerkt. Vandaar dat 18 karaat trouwringen duurder zijn dan 8 karaat trouwringen. De meeste bruidsparen kiezen trouwringen van 14 karaats goud. De goudgehaltes zijn voorzien van keurtekens, dus daaraan kunt u herkennen hoeveel karaat goud uw ring bevat. Zo heeft een 14 karaat gouden trouwring het keurteken 585. 

Goud in 3 kleuren?!

Ja, dat leest u goed! Goud is verkrijgbaar in 3 kleuren: Geelgoud, witgoud en roodgoud. Maar hoe komen die kleuren dan tot stand? Wij leggen het eventjes voor u uit!

  •  Legering geelgoud: In deze goudlegering zijn de volgende metalen toegevoegd: 60% goud, 20% koper en 20% witte metalen (zilver en platina). Des te hoger het goudgehalte des te donkerder de gele kleur is.
  • Legering witgoud: In de legering van witgoud bestaat 60% uit goud, 30% uit palladium en 10% uit zilver.
  • Legering roodgoud: In deze goudlegering is meer koper dan zilver toegevoegd en daardoor ontstaat er een rode kleur. In percentages ziet deze legering er zo uit: 60% goud, 30% koper en 10% witte metalen.

Veel trouwringen bestaan ook uit 2 kleuren: dit wordt bicolor genoemd! Deze gave combinatie maakt de ring wat speelser en unieker!

Platina trouwringen

Platina

Maak kennis met de koning van witte metalen: Platina! We spreken hier over platina. Platina trouwringen worden aangeboden in 2 legeringen.

  • Platina 950: Dit betekent dat 95% uit zuiver platina bestaat. De voordelen zijn: minder krasgevoelig, harder materiaal en een spierwitte kleur. Het nadeel is het hoge prijskaartje dat aan deze legering hangt.
  • Platina 600: Bij deze legering bestaat 60% uit platina en 40% uit andere witte metalen. Hierdoor is de kleur wel donkerder. Stoer toch?

Of combinaties mogelijk zijn bij platina? Zeker weten! Perfect te combineren met bijvoorbeeld goud!

Palladium

De kleur van palladium is net als platina een zilverwitte kleur. Het grootste verschil tussen platina en palladium is het gewicht en de prijs. Trouwringen van palladium zijn dan ook lichter dan platina en veel goedkoper! Palladium trouwringen worden ook aangeboden in 2 legeringen:

  • Palladium 950: Dit betekent dat 95% uit zuiver palladium bestaat. De voordelen zijn: minder krasgevoelig, harder materiaal en een witte kleur. Het nadeel is het hoge prijskaartje dat aan deze legering hangt.
  • Palladium 600: Bij deze legering bestaat 60% uit palladium en 40% uit andere witte metalen. Hierdoor is de kleur wel donkerder. Stoer toch?

Wat is het voordeel van palladium trouwringen? Dat dit een anti allergeen trouwringen materiaal is. Ohja, nog een pluspunt: Ideaal in combinatie met andere materialen.

Carbon met goud trouwringen

Titanium

Gaat u voor een stoere trouwring en bent u op zoek naar een grijze kleur? Ga dan voor titanium trouwringen. Heeft u een huidallergie? Titanium trouwringen zijn anti allergeen! Zeer sterk en superlicht. Doordat ze superlicht zijn, voelen ze comfortabel aan. En de prijs van titanium is ook super aantrekkelijk. Klein aandachtspuntje: een titanium ring kan niet groter of kleiner worden gemaakt.

Tantaal

Bent u als bruidspaar op zoek naar iets anders? Ga dan voor trouwringen vervaardigd van tantaal. Dit materiaal heeft een stoere stijl en een donkergrijze kleur. Het materiaal is ook redelijk zwaar. Een trendy materiaal vooral onder de mannen. Ook tantaal wordt geregeld gecombineerd met goud om een gaaf kleurcontrast in de ring te brengen.

Carbon

Gaat u voor nog stoerder en wilt u zwarte trouwringen? Dan is carbon echt het perfecte materiaal. Vooral de mannen vinden dit stoere donkere materiaal erg mooi. Maar wat kiest u dan voor de bruid? Carbon is perfect te combineren met goud of platina. Dit gebeurt nagenoeg ook altijd! Zo brengt u modern en stoer in 1 trouwringen set! 

Zilver

Vaak krijgen wij de vraag of we ook zilveren trouwringen verkopen. Rozenhof Trouwringen is hier niet zo'n voorstander van. Zilver is een heel zacht edelmetaal, hierdoor komen er snel krasjes op en vervormt de ring sneller. Ook verkleurt zilver sneller. Tegenwoordig worden zilveren trouwringen vaak wel eerst gerhodineerd om het zwarte afgeven te voorkomen. Zilver is wel heel betaalbaar en daarom wel leuk om als relatieringen of vriendschapsringen te dragen! Maar voor een trouwring dat jarenlang meegaat adviseren wij dus om geen zilveren ring te kiezen. 

Gouden trouwringen

Hout

Houdt u van iets aparts? Wij stellen u graag het Wood king materiaal voor! U kunt namelijk gaan voor trouwingen van hout. Deze wood king trouwringen worden wel altijd gecombineerd met een ander materiaal: bijvoorbeeld goud, platina, titanium of palladium. Kunnen deze ringen dan wel tegen water? Jazeker, de ringen zijn van speciaal ecologisch verbouwd hardhout. Ga jij voor een Wood king trouwring? 

Combinaties

We hebben het al meerdere keren aagegeven, maar al deze te gekke materialen zijn perfect om te combineren. Er zijn twee mogelijkheden om te combineren:

  • Combineren van kleuren: Hoe gaaf is het om geel én wit in uw trouwring te hebben! Of rood én wit! We like it. het zorgt voor een leuke afwisseling en maakt een ring echt uw ring!
  • Combineren van materialen: Voor een gaaf contrast is het leuk om materialen te combineren. Het ene materiaal is net wat donkerder dan het andere materiaal en dat zorgt voor een speels effect. Ook handig om te gaan voor een combinatie wanneer u niet kiezen kan of als u en uw aanstaande een andere stijl hebben.

 

Author

Rozenhof Trouwringen

De meest romantische plek waar trouw- en verlovingsringen met liefde en passie worden gemaakt 💍

Trouwringenspecialist
De beste van Nederland
Winnaar Toptrouwbedrijven 2020
Love Awards publiekprijs 2018
Instagram